Divat

A stílus, mint kommunikációs nyelv

Amikor stílustanácsadásról beszélgetek, sokszor érzem azt, hogy az emberek többsége uri luxusnak tekinti ezt a szolgáltatást. Noha olyan alapokról van szó, amit gyerekkorunkból kellett volna magunkkal hoznunk. Sokunknak mégsem sikerült a mai napig a stílus, az önkifejezés megfogalmazása.

Az öltözködést sokféleképpen definiálhatjuk, legelemibb szinten az önfenntartás eszköze, hiszen attól óv meg, hogy megfagyjunk. Lehetővé teszi, hogy ne pőrén kelljen megmutatkoznunk mások előtt. Azonban ennél jóval többet jelent.

Ezen túllépve kifejezhetjük vele elképzelésünket a világról, a benne elfoglalt helyünkről, önmagunkról. A divatot követve lehetünk divatosak, trendkövetők, olyanok, akik számára a divat folyamatos változása létfontosságú. A legújabb, legtrendibb modelleket megvásárolva kifejezésre juttathatjuk pozíciónkat, gazdagságunkat, vagy éppen jól informáltságunkat a divat világában.

De valóban ezek vagyunk mi? Azonosak azzal, amit viselünk? Vagy csak követjük ész nélkül a divatot? Képesek vagyunk kifejezni magunkat a divat eszköztárával, vagy csak magunkra aggatjuk azt, ami szembe jön velünk?

Ismered a divat kommunikációs nyelvezetét?

Amikor stílustanácsadásra érkeznek hozzám a hölgyek, megdöbbenve hallgatják, milyen finomságok, mélységek rejlenek az öltözködésben, ha úgy tekintünk rá, mint egy kommunikációs eszközre. Képes arra, hogy közvetítse érzéseinket, vágyainkat. Az aznap felvett szettünk hatással van ránk és környezetünkre, mindazokra, akikkel találkozunk. Ha az öltözködésre így tekintünk, vétek lenne nem kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Főként, ha azok a mi érdekeinket szolgálják.

Mindig arra buzdítom a hölgyeket, hogy merjenek belevágni egy alapos stílus frissítésbe, mert ennek segítségével egy új világ nyílik meg előttük. Egy olyan világ, ahol erősnek, nőiesnek, szépnek, határozottnak érezhetik magunkat. Ahol működik az önazonosság, így magabiztosak lehetnek. Ez pedig sikert hozhat úgy a magánéletben, mint az üzleti világban. Ehhez azonban elsőként a divat nyevét kell elsajátítani.

Ha téged is érdekel, hogy fejezd ki magadat a divat segítségével, ha végre szeretnél összhangba kerülni azzal, amit viselsz, akkor szeretettel várlak stílustanácsadásomon.