Divat

Amiért igazán szeretjük a hosszúszoknyát

Amikor igazán szeretnénk érvényre juttatni nőies kisugárzásunkat, érdemes olyan ruhákban, szoknyákban gondolkodni, amik bár sokat takarnak belőlünk, mégis, játékosságuk miatt megmozgatják a fantáziát. Leginkább a férfiak fantáziáját.

Sokszor halljuk azt, hogy a férfiak a rejtélyt, a titokzatosságot szeretik, mert az ő fantáziájukat leginkább az mozgatja meg, ami nincsen eléjük tárva, és ez éppen így igaz a női öltözködésre. Engedni kell, hogy a képzelet útjára induljon, hogy a férfiak elábrándozzanak azon, hogy mit takarhat a szoknya. Ha ezt elérjük, innen már csak a báj, a nőies kisugárzás és a megfelelő kommunikáció szükséges ahhoz, hogy az ujjunk köré csavarjuk a férfiszívet.

A hosszúszoknyákkal talán az a legnagyobb gond, hogy nem tudjuk elképzelni, hogyan lehet csinos és mutatós, mert a képzeletünkben az van, hogy a hosszúszoknya vagy nagyon bő és rövid, és akkor úgy nézünk ki menne, mint egy ténsasszony, vagy formátlan és akkor pont ugyanott vagyunk, mint az előbb.

A hosszúszoknya titka

Jó hírem van! Szerencsére rengeteg nagyon jó szabású szoknyával, ruhával találkozhatunk a neten, érdemes körbenézni, inspirálódni, mert ha nem is találjuk meg a nekünk tetszőt az első boltban, egy ügyeskezű varrónő minta alapján minden bizonnyal el tudja készíteni.

A jó hosszúszoknya valóban hosszú, vagyis nem a lábszár közepéig ér, hanem a földet súrolja. Elég bő ahhoz, hogy ahogyan lépünk, meglibbenjen, a lábunk körül táncot járjon. Minél könnyebb egy anyag, annál szebb az esése, de persze vastagabb anyagból is lehet szuper szoknyákat készíteni, erre is mutatok majd példát.

Hogyan viseljük?

A hosszúszoknya elég hangsúlyos ruhadarab ahhoz, hogy minden mást háttérbe szorítson. Mit jelent ez? Bármilyen legyen is a szoknyák, egyszínű vagy mintás, a felsőrésznek szolídnak kell lennie, hogy a szoknya érvényesüljön. Vagyis, ne vigyük el a fókuszt más „izgalmas” darabbal, elég, ha a szem a szoknyára tapad, hiszen ahogy lépünk, állunk, ülünk ez a ruhadarab önálló életet él, a szó jó értelmében.

A felsőrészt, amit hozzá viselni fogunk, mindenképpen betűrve hordjuk. Lehet ez blúz, pántos felső, top, vagy akár egy farmering, a lényeg, hogy szépen kövesse a felsőtest vonalát. Ha szép a szoknya derékrésze (ez legtöbbször egy széles gumipánt) akkor nem kell övvel eltakarni, ám, ha valaki kedveli a derék hangsúlyozását, ezzel a megoldással látványossá teheti az összképet.

Sokféle szabásvonal létezik, figyeljünk arra, hogy mennyire lehet hangsúlyossá tenni a csípővonalat. Akinek erős a csípője ott érdemes a fodrozást (fent középső kép) a derékvonal alatt kezdeni, így a sima rész szépen követi a csípőt, és egyáltalán nem nagyítja azt. Aki pedig karcsú derékkal bír, ott akár egy magasított derékrész is megengedett, ami szépen kihangsúlyozza a sziluettet. (kockás szoknya)

A pliszírozott szoknya kérdése

A közös vásárlás során mindig felmerül a kérdés, hogy vajon a pliszírozott szoknyát vehetjük-e egykalapba a hosszúszoknyákkal, de erre sajnos az a válaszom, hogy nem. Egyfelől ma a legtöbb rakottszoknya hossza a hölgyek jelentős részének előnytelen, és csak nagyon ritkán találni olyan gyöngyszemre, ami a hossz, az anyag és a fazon tekintetében is azt hozza, amit várunk tőle: előnyös viseletté válik. Erről a témáról hosszabban is írtam, itt olvashatjátok, de röviden csak annyit, hogy óvatosan bánjatok ezzel a rafinált ruhadarabbal!

A nyár slágere a mintás ruha

Nagy szerencsénk volt ezen a nyáron, mert a szokottnál sokkal több maxi ruha érkezett a boltokba. Ha még nem szerezted be a kedvenc maxi ruhádat, a nyár végi kiárusításokban érdemes körbenézni, mert ez az a darab, ami sokkal több, mint a legtöbb nyári ruha – átmenekítheted a hűvösebb évszakokra, hiszen hosszúsága miatt nagyon jól melegít, már csak egy harisnya és egy jól kiválasztott felső kell, és máris megvan a őszies nyáriruhánk.

A ruhák esetében éppen úgy, mint a szoknyáknál, az elsődleges szempont a megfelelő hossz eltalálása. Attól függően, hogy magassarkút szeretsz viselni, vagy ragaszkodsz a lapossarkú cipőkhöz, érdemes már a vásárláskor beállítani a hosszát. Tipp! Ruhavásárláshoz olyan cipőt vigyél magaddal, amiben hordani szeretnéd majd a szoknyádat, ruhádat, így látni fogod, hogy kellően hosszú-e?

Fontos, hogy a mintákra, illetve a színekre is ügyeljünk! Az, hogy kinek, milyen szín az igazán előnyös, melyek azok az árnyalatok, amik kiemelik természetes szépségét, azt a színtanácsadáson szoktuk megbeszélni. Ha ebben bizonytalan vagy, akkor látogass el hozzám, néhány óra leforgása alatt meg tudjuk határozni azokat a színeket, árnyalatokat, amikkel kivirulsz, amik kiemelik a bájodat, a szépségedet.

Ha a szoknyád, a ruhád nem elég hosszú, akkor egyáltalán nem lesz jó választás, ellenben ha hosszú, akkor ott a boltban megkérdezheted, hogy vállalnak-e igazítást, vagy a közeledben lévő varrónő pillanatok alatt felszegi az alját. Érdemes beruházni ezekbe a szépségekbe, mert megérezhetjük bennük, milyen suhanni, milyen, ha jelenséggé válunk, mert kétségtelen, egy ilyen ruha viselésével a láthatatlanság már nem kiváltság. De nem is ez a célunk, igaz?

Ha kedvet kaptál egy közös váráslásra, mert épp sem kedved, sem időt nincs az összes üzletet végigjárni, vagy ha bizonytalan vagy, mi áll jól, mit érdemes megvásárolnod, akkor jó szívvel ajánlom a közös vásárlás szolgáltalásomat!

Kérdés esetén pedig írj kérlek a nora@stilusosholgyektitka.hu email címre.

Ha érdekel, hogy hol szerezheted be a szezon legszebb maxi ruháit és maxi szoknyáit, akkor kattints IDE! Extra kedvezmény is vár, ne maradj le róla!

Fotó: Pinterest