Egyéb

A pliszírozott szoknyán innen és túl

A téli idényben újabb hullámban hódítanak a pliszírozott szoknyák, nézzük, hogyan érdemes kombinálni ezt az egyáltalán nem egyszerű ruhadarabot!

Hogy miért mondom mindezt? Nos azért, mert bár első látásra fantasztikus alapdarabnak tűnik, felvéve sokszor csalódunk benne. A pliszírozott szoknya ugyanis több szinten támad a nőiesség ellen.

Miért problémás a pliszírozott szoknya?

Egyik legnagyobb nehézség benne, hogy azoknak, akiknek hangsúlyos a csípőjük és karcsú a derekuk, olyan benyomást kelt majd, mint a falusi, népviseletbe öltözött nénikék ruhája. A formákat még hangsúlyosabbá teszi, vagyis kiemeli a csípő vonalát.

Azoknak, akiknek átlagos vagy annál rövidebb lábuk van, a lábszárközépig érő szoknya egyáltalán nem lesz jó választás, hiszen megrövidíti az alsó testünket, és az eredmény egy rövid, keresztbevágott lábszár lesz.

A rakott szoknya azok számára trendi és nőies választás, akiket keskeny csípővel és nem túl hangsúlyos derékkal áldott meg a természet, és akik elég magasak ahhoz, hogy a térdig, lábszárközépi érő szoknya ne okozna rövidülést.

Ha beleszerettünk ebbe a ruhadarabba, akkor figyeljünk a következőkre:

  • A rakások ne nyíljanak ki
  • Ne legyen túl szűk sem derékban, sem csípőtájon
  • Válasszunk olyan modellt, ami kellemesen körbeleng minket
  • Aminek szép az esése, a vonalvezetése.

 

Hogyan viseljük?

Mivel ez egy bő szoknyának felel meg, ezért a felsőrészünk lehetőleg legyen a testünket követő. Érdemes a klasszikus eleganciáját megtörni egy kis egyszerűséggel, például egy sima polóval, akár egy rövid állású pólóval, farmerdzsekivel. A bátrabbak válasszanak hozzá motoros dzsekit, esetleg tornacipőt. Klasszikus jelleget akkor kapunk, ha blúzt választunk hozzá. Egészen trendi lesz a viseletünk, ha egy kicsit bővebb, nagyobb pulcsival párosítjuk, hiszen így az elegáns hatást megtörjük a felső lazaságával.

Fotó: Pinterest