Divat

Ezeket a stílusbakikat messziről kerüld el!

Ha stílusos öltözködésre törekszünk, legyen bármilyen forró a nyár, vagy laza a programunk, nem követjük el ezeket a klasszikus bakikat.

A melltartó mizéria

Nem számít a kor, és az sem, hogy milyen időjárás van, a toppok alól kilógó melltartó pántnak nincsen helye a stílus bibliánkban. Ilyenkor felvetődik a kérdés, jó-jó, de hogyan hidaljuk át a problémát? Ha tényleg delfinhátú pólót szeretnénk viselni, amely szabadon hagyja a lapockákat, akkor vagy válasszunk pánt nélküli melltartót, vagy olyat, minek a hátunk közepén fut össze a pántja. Ha csak egy kicsit tér el a pólónk pántja a melltartónkétól, akkor érdemes lazábbra engedni a melltartó pántokat, és középen összefogni egy erre alkalmas eszközzel. Egyet egészen biztosan felejtsünk el: szilikon pántot ne viseljünk, még akkor sem, ha csodálatos strasszok ékesítik.

melltartó mizéria

A cicanadrág nem nadrág!

A cicanadrág még a legkerekebb popsival rendelkező lányon sem mutat jól, csak otthon vagy az edzőteremben. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy ez nem más, mint egy lábfej nélküli harisnya, amit vastagabb anyagból készítettek. Ha így tekintünk rá, máris érthető lesz, miért nem javasolhatjuk ezt a ruhaneműt önmagában. Persze nagyon kényelmes, komfortos viselet, és ha egy hosszított blúzt, tunikát, mini szoknyát veszünk rá, máris vállalható formát kap.

Az ülepes naci nem szép

Számtalan esetben találkoztunk már olyannal, hogy a divat átemelt egy-egy folklór ruhadarabot, és megpróbálta beilleszteni a mindennapi öltözködésünkbe. A török nadrágból alakult logó ülepű gatyák bizonyos körökben – leginkább fiúk körében – még csak, csak elfogadhatóak, ám ha stílusos hölgyek szeretnénk lenni, ezt a ruhadarabot ne illesszük a gardróbunkba. Ez a nadrág is leginkább a határok feszegetéséről szól, és bár minden bizonnyal kényelmes viselet, tökéletesen alkalmas vágylohasztásra. Lehet őrülten márkás, nagy divatházak által képviselt darab, a hatáson semmi nem változtat. Hátulról nézve pont úgy mutatunk benne, mint akinek lecsúszott a pelusa. Ez pedig, lássuk be, messze áll az eleganciától.

ülepes nadrág

Mint a kötözött sonka

A testre simuló, alakot követő ruháknak mindig is lesz helye a ruhatárunkban. Akár 34-es, akár 48-as méretet viseljünk is, bátran válasszunk ilyen ruhát, mert ezzel nőiességünket emeljük ki. Ami viszont kerülendő, az olyan ruhák választása, amelyek annyira szűkek, hogy mozdulni sem tudunk benne. A latex, műbőr és a lakk ruhák ebben a kivitelezésben megkérdőjelezik a kifinomultságot, és lássuk be, előbb nevetségesek, mint szexik. Nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem kényelmes viselet, és leginkább azt az érzetet keltik, hogy tulajdonosuk egyáltalán nincsen tisztában sem a méreteivel, sem a látvánnyal. Ha ezek a modellek tetszenek, és a stílusunkhoz is illeszkednek, akkor válasszunk olyat, amely finoman követi a vonalainkat, és nem keletkeznek hurkák sem elől, sem hátul.

Ez már túl forró!

A shortok viselete a nyár egyik legjobb választása, de ahogy leszünk egyre idősebbek, úgy hosszabbodnak a nadrágok hossza is. A forró nacik lényege persze az, hogy kellőképpen rövid, de éppen annyira, hogy ne legyen visszatetsző. Egyáltalán nem szép, ha a fenék hajlata már kilátszik, a nadrág alól, arról nem is beszélve, hogy mennyire fontos, hogy sehol ne vágjon be a nadrág. A túl sok visszatetsző, nem beszélve arról, hogy a férfiak számára beszédes. Ha szeretnénk shortot viselni, mindenképpen mérjük fel adottságainkat, és ügyesen válasszuk meg a hosszt és a bőséget is.

Tűsarkakon tipegve

A magassarkú cipők teljesen megváltoztatják a tartásunkat, és nem csak külsőleg, ha belsőleg is másként érezzük magunkat. Egy magas sarokban másként járunk: kisebbeket lépünk, lassabban közlekedünk, kihúzzuk magunkat. Elegánssá és előkelővé tesz minket. De csak akkor, ha megtaláljuk a megfelelő magasságot. Ha túl magas sarkot választunk, akkor bizony oda a hatás. Helyette egy csetlő-botló ügyetlenke benyomását keltjük. Nem szép, ha nem tudjuk kinyújtani a lábunkat, ha megbicsaklik a bokánk, ha túl nagyokat lépünk, ha odacsapjuk a lábfejünket a talajhoz. Ha bizonytalannak érezzük magunkat, akkor gyakoroljunk otthon – vagy válasszunk egy kisebb sarkú cipőt.

Dekoltált világ

A dekoltázs volt az nők első fegyvere az öltözködés története során, amin keresztül valamicskét megmutathattak magukból a nagyvilág számára. A fedetlen nyak, a váll, majd a mellkas látványa a kiszolgáltatottság érzetét kelti a férfiakban, akikben egyből a védelem ösztöne tör elő. Persze csak akkor, ha az, amit a hölgy mutat, nem több, mint amit az etikett enged. A lényeg valóban ebben rejlik. Amint többet engedünk láttatni, máris „felkínáljuk” magunkat, és innentől válik ledérré- Ha meg kellene húzni a határt valahol, akkor én azt mondanám, hogy ha a mellek belső vonala már látszik, akkor az pont több, mint mint a kellett. Persze ettől még mindenki olyan nyitott felsőt visel, amilyet szeretne, de a finom hölgyek erre nagyon figyelnek.

Csillogó kiegészítők

Az ékszerek viseletében nagyon nem szoktunk tévedni, talán csak akkor, amikor ránk tör a „szarka-vágy”. A legyen minél csillogóbb, és fényesebb, és strasszosabb, és színesebb halmozása talán a csak a kifutókon mutat jól, utcai viseletben más kevésbé megnyerő. Ha a halmozás hívei vagyunk, akkor válasszunk kifinomult darabokat. Most nagyon divatos, hogy az órák mellé 2-3 karkötőt illesztünk, ám ezek harmonizáljanak egymással. Figyeljünk arra, hogy – akárcsak a smink esetében – hová esik a fókusz. Ha a csukónkra, akkor már ne akarjunk sok, vagy túl nagy nyakéket magunkra aggatni. Ha szeretjük a statement nyakékeket, akkor legyen egy ilyenünk, minden más ékszerünk legyen visszafogott. Ha a gyűrűk megszállottjai vagyunk, akkor legyen az ujjainkon a fókusz, mindenhol máshol visszafogottabban ékszerezzük magunkat. Ha pedig csak átlagos ékszereket szeretnénk választani ruhánkhoz, akkor is tartsuk szem előtt a bűvös 7-es számát. Az etikett szerint ennél több ékszer nem illendő viselet.